*** This is a sticky post - Please scroll down for latest entry :) ***
~Dear All~
Feel free to ask About 'The Millionaire's Project' and be part of Top Leaders Circle.
&
Especially untuk para pelajar universiti / kolej dan sesiapa yang berminat nak mencari part time income dengan berniaga secara online, tiada modal.. Just contact me for more details...:) #tlc #topleadercircle #themillionaireproject #sohonista #sohonita #teamfabulosity #omnipreneur #kartika #019 - 856 3520 #kartikakarim_14@yahoo.com

Sunday, 20 January 2013

Kesihatan - Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder

Hari tuh ade cakap kan nak share product hai o yg lain kan.. So, I'm sharing now kebaikan Other Product kesihatan yg baik.. ade banyak testimoni pengguna yg berpuas hati.. (",) Will share more testimoni later. Kena tau dulu pasal produk kan.. (",) supaya boleh mencuba

Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Cooking Salt Powder


Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Hai-O Garam Buluh membekalkan lebih banyak bahan mineral (misalnya magnesium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya) dan 200 lebih jenis elemen surih jika berbanding dengan garam biasa. Dengan menggunakan garam buluh yang semulajadi untuk memasak, nilai nutrisi lauk dapat ditingkatkan, lauk juga menjadi lebih enak dan sihat.

Adakah penggunaan Hai-O Garam Buluh untuk memasak akan mempengaruhi rasa lauk?

 
Tidak, malah akan meningkatkan nilai nutrisi lauk selepas menggunakan Hai-O Garam Buluh untuk memasak.

Antara Hai-O Garam Buluh dengan garam laut, manakah yang lebih baik?

 
Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi daripada Korea sebagai ramuan utamanya. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine. Proses pembakaran dapat meneutralkan atau menyingkirkan bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya. Nilai nutrisinya adalah lebih tinggi daripada garam laut.

Adakah kita perlu berhenti mengambil garam jika garam biasa dikatakan tidak sihat?

 
Badan manusia memerlukan garam memandangkan garam adalah bahan yang penting untuk pertumbuhan badan. Ia dapat menyelaras peredaran air yang seimbang di dalam badan, mengekalkan tekanan penembusan dalaman dan luaran membran, sintesis keasidan perut, menggalakkan rembesan jus pencernaan, menambahkah selera. Pada masa yang sama, ia menjamin nilai pH yang diperlukan untuk tindakan enzim protease perut, mengekalkan keseimbangan pH dalam badan dan peredaran normal bendalir tubuh. Hai-O Garam Buluh tidak mengandungi sebarang bahan tambahan, logam berat dan bahan kimia, malah kaya dengan bahan mineral dan elemen surih. Gantikan garam biasa dengan Hai-O Garam Buluh, dapat membekalkan nutrien terbaik untuk badan.

Adakah kuantiti penggunaan yang lebih banyak diperlukan untuk menghasilkan rasa yang sama ketika menggunakan Hai-O Garam Buluh untuk memasak?

 
Tidak perlu, kemasinan Hai-O Garam Buluh adalah sama dengan garam biasa.

Adakah memasak dengan suhu tinggi akan merosakkan nutrien dalam Hai-O Garam Buluh?

 
Tidak.

KEBERKESANAN

Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas). Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus. Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia. Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal. Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah. Meningkatkan daya pemulihan badan.
 
CARA PENGAMBILAN
 
Gunakan Hai-O Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder dalam jumlah yang sesuai pada semua masakan seharian

Harga Garam Buluh untuk Masakan ni :
Harga : RM53   


PM/Whatapp/Msg kalau nak tahu lebih detail atau ade sebarang pertanyaan

kartika
019 - 856 3520xoxo

No comments:

Post a Comment

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...