*** This is a sticky post - Please scroll down for latest entry :) ***
~Dear All~
Feel free to ask About 'The Millionaire's Project' and be part of Top Leaders Circle.
&
Especially untuk para pelajar universiti / kolej dan sesiapa yang berminat nak mencari part time income dengan berniaga secara online, tiada modal.. Just contact me for more details...:) #tlc #topleadercircle #themillionaireproject #sohonista #sohonita #teamfabulosity #omnipreneur #kartika #019 - 856 3520 #kartikakarim_14@yahoo.com

Friday, 28 December 2012

Kenapa Kolagen?

Kenapa semua orang sibuk pasal kolagen ni?
Proses penuaan secara semulajadi bermula pada usia 25 tahun
*penghasilan kolagen dalam kulit kurang
*Elastin kulit menjadi kurang anjal
*Sel kulit mati tidak hilang dengan cepat
*Kulit baru tumbuh secara perlahan 




Macam-macam produk yang ada di pasaran
Yang mana terbaik?
sesuai dengan saya?
Yang murah tu berkesan ke?
Yang mahal tu bagus sangat ke?

Beberapa kajian yang telah dijalankan menunjukkan kolagen(collagen) yang terhidrolisis mampu diserap oleh kulit sehingga 95% dalam 12jam pertama

Sumber kolagen yang paling baik adalah dari sumber marin/laut.Struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia.

Kolagen boleh di ambil tanpa sebarang keraguan melainkan anda mempunyai alergik terhadap makanan laut

Boleh lelaki mengambil supplement kolagen?tak jadi 'oww' (tangan ke bahu) ke? Tak, kolagen hanya la protein dan tak menggangu hormon seks lelaki

Kebanyakkan kajian menunjukkan kolagen sepatutnya membantu untuk mengelak keradangan sendi (senang cerita,sakit lutut/lutut bergesel mcm tu la) 





Mengapa memilih BB Plus?
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi.

Bagaimana BB Plus Bertindak?
Mod tiga tindakan:
1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru



nak cuba BBplus? 

PM/Msg/Whatapps

019 - 856 3520

kartika





Tuesday, 25 December 2012

Kesihatan - BB Plus Kolagen




Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit

Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.


Mengapa memilih BB Plus?


BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 

Bagaimana BB Plus Bertindak?


Mod tiga tindakan:
1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida  
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru

Dos apakah yang efektif?

Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?

Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?

Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?

Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.

BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.


7 Hasil Kulit Cantik

1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab 
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari

Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.

Tanpa Gula dan Kolesterol

Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes


Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin.

Interested nak cuba BBPlus kolagen nih?
PM/Whatapps/msg for detail
 kartika 
019 - 856 3520

Saturday, 15 December 2012

5th ANNIVERSARY

15.12.2007

5 tahun lalu sekarang 9.56am tgh sibuk bersiap2 utk menjadi permaisuri hatimu.. cheh.. hahahaha abg pun tgh nerves nak salam tok kadi..

15.12.2012

selepas 5 tahun 9.56am sekarang anak2 tgh main air utk mandi & abg masih tidur dlm bilik.. (",)


It's have been a WONDERFUL 5 years and hoping to have more wonderful life together till jannah (",)



In your eyes, I'm priceless
You made me more than loving you
Near you I feel happy
Only you who can do this And sincerely understand me
You're perfect to me Less of nothing And you accept me the way I am
I'm perfect for you Less of nothing
One Love the way you are, the way you love me Makes me fall in love with you
 
 Love you so much Abg Sayang
May our loves continues till jannah.. Amin
 
 

 

  

Sunday, 9 December 2012

O Group Personal Touch 8 Dec 2012

08 Dec 2012.. Meeting with inspiring mentor salhazain for Personal Touch and motivational talk.. First time jumpa Salha for PT actually so mula2 xtau pikir ape.. me and ismalina had our breaksfast and Biz presentation coaching with my leader  ismalina pastu straight ke tujuan asal perjumpaan.. OGroup PT with salhazain herself.

Start dari mula mmg her words, her planning so inspiring.. hahaha me yg duduk betul2 depan die mmg rasa berkobar2.. ye la sambil cakap planning asyik bagi pandangan mata.. x ke rasa gerun.. :p  

Insya Allah.. 5 month Planning for Project 20K IS ON!! 
akan ku usahakan sebaik boleh.. akan diabaikan segala halangan & -ve vibes out there.. kena cari & pikir yg +ve je.. Chaiyok..



The location & Breakfast

 Part of my Notes.. mmg mcm pegi kelas motivasi.. (",)

 My mentor salhazain in action

Start PT around 12pm and we finish at around 3pm.. mmg detail planning yg diajar & di guide.. hanya perlu usaha & ikut perancangan yg mentor dah fikirkan.. wah.. xke senang nye.. kena usaha lebih utk ikut je..





mmg rase semangat berkobar2 lpas jumpa salhazain.. mmg nak jadi mcm salhazain.. Amin.. Semoga dipermudahkan.. 


And yes, after the meeting salhazain ajak teman die pegi Chanel sbb nak survey barang.. huhuhu.. lagi berkobar2 nak jadi mcm salhazain.. dgr harga beg2 yg die pilih pun dah berpeluh duduk dlm tuh.. semoga cepat la boleh merasa nak dpt beli beg2 dlm kedai tuh.. (",) 

yg nih plak event selingan for ismalina.. baru balik dari surau tetiba kena approch utk audition NTV7 Hos utk tancangan Bella.. You go Girl!!




   
Penuh semangat & berkeyakinan.. Mmg gaya STF & GLG kan!!..
 Hope shortlisted.. hehehe nnt jgn lupe bgtau klau dpt good news..


This bisnes with the RIGHT group mmg sgt Do-able and achievable!!..
This group yg Mentor & leader sanggup turun padang utk guide setiap org utk berjaya..

Klau nak jumpa this Fabulous people.. come join me & my team..

 
: Best selling product, high demand always
: Modal dikeluarkan hanya once in a lifetime
: Generate four figure income monthly with RM4500/RM6500++ as a start
: Free knowledge sharing, free classes on product and marketing plan 3 times in a week
: Strong established group, great leaders under CDM Hanis Haizi & CDM
salhazain
: Using online social network marketing as biz tool
: Turn leisure time into biz time, optimize only 2 hours per day for biz
: Anybody can do this, it is a proven DO-ABLE and ACHIEVABLE! Ibarat cek kosong, u plan your 4/5/6 figures income and work in team to make it reality
Contact me for more detail

kartika

019 - 856 3520

kartikakarim_14@yahoo.com




   

Monday, 3 December 2012

Premium Beautiful Detoxification

Selalu cerita kat org pasal PB nih boleh keluarkan toxic dlm badan kita.. tapi xde cara nak tunjuk.. nih nak share how kite boleh nampak toxic dari badan kita dikeluarkan.

Gambar2 credit to my mentor blog salhazain


Ni mula-mula gambar set Premium Beautiful corset (PB) yang telah direndam didalam PB Wash. Air kelihatan gelap.



 

Yang ni pulak, air yang diceduk just nak tunjuk yang air gelap tadi bukan sebab ada PB yang berwarna hitam, tetapi adalah toxic yg telah keluar ke dalam air.



Tengok betapa banyaknya toxic yg dah keluar!!! Sampai air yg jernih pon boleh jadi hitam!



Ok lepas dah keluarkan air PB wash tadi, bilas dan jemur. Nampak tak air jernih yang menitik tu, setelah dibilas. Toxic dah hilang, lepas kering boleh pakai balik PB ni! :)


So dah tgk prove kan how magic this PB corset ni! boleh lihat sendiri, bila kita basuh baju dalam yg biasa-biasa kita pakai, boleh ke dia tarik toxic dari badan kita sampai bila kita basuh, kita nampak air yg kita basuh tu jadi keruh/hitam legam? Premium Beautiful corset BOLEH! 

Sebenarnya PB ni mmg dah terbukti, pakai bukan utk kecantikan tapi adalah untuk kesihatan jugak. FIR yg ada dalam PB ni boleh tarik peluh asid, keluarkan toksik dari badan. Sbb tu PB ni kita panggil Magic Bra! SUPERBRAND, Highest in Quality and Highest in Demand. 


So, sesape rase kesihatan penting & badan banyak toxic boleh la cuba korset SUPERBRAND nih..
Contact saye & saye and pakaikan..

PM/Whatsapps/Msg

019 - 856 3520

kartikakarim_14






Thursday, 29 November 2012

Biozone Food Purifier : Apakah

Baru nak cite Apakah itu Biozone Food Purifier. Sangat penting utk membersihkan makanan mentah kita sekarang. Sepatutnya sekarang setiap rumah kena ada satu. Bukan hanya perlu gadget2 electronik.. perlu jugak gadget2 utk kesihatan kan.

Just sharing Video dedicated to Biozone Food Purifier

















Lagi Info berkenaan Biozone:
BIOZONE Food Purifier menggunakan proses pengkhususannya iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3). Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar.
Tiub silikon yang bergred medikal akan menyalurkan ozon ke dalam air di mana makanan direndamkan. Ketika gelembung-gelembung muncul, ia menandakan bermulanya proses purifikasi makanan dalam tempoh masa yang ditetapkan.
Berapa lamakah masa yang diperlukan untuk purifikasi sayur-sayuran dan daging?
Sila rujuk buku panduan operasi yang terdapat di dalam kotak. Secara umumnya, semua jenis makanan (contohnya buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan laut) memerlukan masa selama 15 minit. Hanya daging (misalnya ayam, kambing dan lembu) memerlukan masa selama 30 minit. Masa operasi yang maksimum bagi BIOZONE Food Purifier ialah 45 minit di mana ia boleh digunakan untuk tujuan mandian atau kegunaan peti sejuk.
Tambahan pula, terdapat fungsi sanitasi ON / OFF selama 3 minit untuk satu liter air. Fungsi sanitasi ini dapat menyingkirkan bakteria pada permukaan makanan dengan cepat tanpa menggunakan air. Sekiranya anda mempunyai air yang berlebihan, anda boleh menggandakan masa berkadaran dengan kuantiti air anda. Isipadu air yang maksimum ialah 10 liter, sementara masa purifikasi adalah selama 30 minit.
Apakah yang akan berlaku sekiranya batu seramik atau tiub silikon pecah?
Sila beli dan gantikan dengan satu set baru yang terdiri daripada batu seramik dan tiub silikon.
Mengapakah saya perlu menjalankan penyelenggaraan selepas 2 tahun pembelian?
Juruteknik akan membuka BIOZONE Food Purifier untuk memeriksa dan membersihkan bahagian-bahagian dalaman termasuklah penentukuran dengan tujuan memastikan BIOZONE Food Purifier dapat beroperasi secara optimum dan bertahan lebih lama.
Adakah saya memerlukan masa purifikasi yang lebih lama sekiranya saya mempunyai banyak makanan?
BIOZONE Food Purifier direka khas untuk penggunaan di rumah sahaja. Andaikan anda mempunyai 3-4 hidangan ayam, masih memadai untuk anda menggunakan masa selama 30 minit untuk purifikasikan daging, asalkan anda mengikuti peraturan isipadu air maksimum, iaitu 10 liter.
Adakah ia menggunakan kuasa elektrik yang banyak?
Tidak. Ia hanya menggunakan kuasa elektrik yang minimum iaitu 35W sahaja, bagaikan anda menyalakan sebiji mentol di rumah.
Bagaimanakah caranya untuk mencuci batu seramik?
Cabutkan tiub silikon dari mesin. Gunakan berus gigi dan gosok permukaan batu seramik dengan lembut di bawah air yang mengalir. Selepas itu, biarkan ia kering. Anda juga boleh mengeringkannya sekali-sekala di bawah sinaran matahari. Sekiranya ada bau busuk, anda boleh purifikasikan batu seramik dengan air bersih selama beberapa minit, kemudian biarkannya kering.
Adakah nutrien makanan akan hilang dalam proses purifikasi?
Berdasakan kajian makmal terhadap daging yang dipurifikasikan, ia menunjukkan bahawa kebanyakan nutrien masih dikekalkan. Hal ini boleh dilakukan sekiranya anda menggunakan alat purifikasi yang berada dalam keadaan baik. Namun, jika anda menggunakan teknologi yang konvensional, ia mungkin akan mengurangkan sebahagian besar nutrien dalam makanan.
Adakah saya perlu mencuci makanan sekali lagi selepas proses purifikasi?
Anda tidak perlu mencuci makanan selepas proses purifikasi. Namun, sekiranya anda rasa perlu untuk mencuci makanan tersebut selepas proses purifikasi, anda boleh menggunakan air yang ditapis untuk mengelakkan bahan-bahan pencemar yang terkandung di dalam air paip.
Berapa lamakah BIOZONE Food Purifier boleh bertahan?
Selepas dua tahun yang pertama, ia boleh bertahan asalkan anda menjalankan penyelenggaraan ke atas mesin tersebut setiap tahun sekali.
Mengapakah saya tidak boleh menggunakan bekas plastik? Apakah jenis mangkuk-mangkuk lain yang boleh digunakan?
Bukan semua plastik adalah bahan perintang ozon. Secara umumnya, kami tidak menggalakkan anda menggunakan mangkuk plastik. Adalah cara terbaik sekiranya anda menggunakan mangkuk keluli tahan karat atau mangkuk kaca.
Bolehkah saya menggunakan BIOZONE Food Purifier untuk membersihkan botol susu bayi?
Umumnya, kami tidak menggalakkan proses purifikasi secara terus ke atas plastik. Anda boleh purifikasikan air dengan menggunakan bekas kaca atau keluli tahan karat, kemudian menggunakan air yang telah dipurifikasi tersebut untuk membersihkan botol susu bayi.
Mengapakah gelembung terbentuk pada daging, namun ia tidak kelihatan pada sayur-sayuran?
Biasanya, gelembung terbentuk disebabkan oleh racun serangga yang larut dalam air, maka ia menyebabkan gelembung tersebut tidak kelihatan pada sayur-sayuran. Gelembung adalah satu rangkaian asid lemak yang lebih lazim dijumpai pada daging. Kebanyakan asid lemak mempunyai sebatian polimer yang sukar diserap oleh badan manusia. Jika badan anda mampu menyerapnya, ia sebenarnya telah masuk ke dalam peredaran darah di mana pengambilannya untuk jangka masa yang panjang mungkin memudaratkan kesihatan badan.
Bolehkah saya menyingkirkan antibiotik daripada daging semasa proses purifikasi?
Gelembung yang terhasil tidak menunjukkan sebarang kesan antibiotik, namun dalam proses purifikasi selama 30 minit ini, laporan daripada kajian makmal menunjukkan bahawa tiada sebarang antibiotik dijumpai selepas proses purifikasi.
Adakah gelembung akan hilang sepenuhnya sekiranya saya menjalankan purifikasi untuk jangka masa yang lebih panjang?
Kemungkinan untuk gelembung hilang sepenuhnya adalah sukar sekali kerana lemak hanya akan disingkirkan melalui proses purifikasi apabila jangka masanya lebih panjang. Kesannya, lebih banyak nutrien akan hilang. Maka, kita tidak menggalakkan purifikasi daging untuk jangka masa yang lebih panjang.
Sesetengah sayur-sayuran dan buah-buahan terapung semasa proses purifikasi. Apakah yang perlu saya lakukan?
Anda cuma perlu menutup mangkuk dan tinggalkan satu ruang kecil untuk membenarkan tiub silikon untuk melaluinya, dan pastikan penutup tersebut bukan diperbuat daripada bahan plastik.
Bolehkah saya yakin bahawa BIOZONE Food Purifier dapat melakukan proses purifikasi 100%?
Kami tidak boleh menyatakan bahawa BIOZONE Food Purifier dapat purifikasikan bahan kimia 100%. Objektif kami adalah untuk mengurangkan bahan kimia sebanyak mungkin sebelum kita mengambil sesuatu makanan. Kebanyakan bahan kimia dapat disingkirkan oleh BIOZONE Food Purifier melalui proses purifikasi di mana kita mempunyai kajian-kajian makmal yang boleh dikongsi bersama. Teknologi ozon yang umumnya digunakan untuk purifikasikan air, makanan dan rawatan kolam renang telah dibuktikan secara saintifik di kebanyakan negara maju.

Kelebihan Product:

  • Selamat.
  • Keberkesanan dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar daripada makanan dan memelihara nutrien dalam makanan.
  • Keberkesanan dalam mengekalkan kesegaran makanan dan menyingkirkan bau busuk.
  • Pelbagai fungsi purifikasi ke atas makanan: Daging / Buah-buahan / Sayur-sayuran / Makanan Laut / Herba.
  • Penjanaan ozon yang konsisten dan mesra alam.
 
Ciri- ciri Product:

  • Mudah beroperasi dengan menggunakan empat mod pengawal masa mikro-pemproses untuk menentukan masa purifikasi yang berbeza (3 minit/15 minit/30 minit/45 minit)
  • Tidak perlu menggantikan penjana ozon dengan kerap.
  • Penggunaan kuasa yang rendah ~ 35W.
  • 100% tiub silikon yang bergred medikal.
  • Batu seramik yang bergred tinggi.
  • Plastik ABS bergred tinggi yang menentang ozon.
  • Mudah alih, mudah digunakan dan mesra pengguna.
 
Cara Penggunaan

  1. Sediakan semangkuk air.
  2. Bersihkan makanan dan potong kepada kepingan.
  3. Letakkan makanan yang perlu dipurifikasi ke dalam mangkuk.
  4. Pastikan paras air menutupi makanan. (Isipadu air yang maksimum untuk purifikasi ialah 10 liter).
  5. Masukkan tiub silikon bergred medikal ke dalam mangkuk dengan merendamkan batu seramik di dalam air.
  6. Tekan butang pengawal masa untuk memilih masa purifikasi anda. 
  
Contact me if korang nak tahu lebih detail pasal produk nih..
Boleh arrange utk DEMO di rumah atau pejabat

UNTIL 31 DEC 2012 ade rebate RM250 utk Biozone Purifier

Hurry!! Ade 31 hari je lagi 

kartikakarim
019-856 3520


Wednesday, 28 November 2012

Makanan Kegemaran : Scramble Egg

hehehe semlm mase share kkida nye blog pasal Biozone Food Purifier telah membaca jugak yg die share resepi Creamy Scramble egg.. wah makanan kegemaran.. terus teringin nak makan.. 



ok la.. gambar yg atas sekali yg masak pagi tadi utk breakfast.. gambar bawah gambar anak kkida masak.. giller sedap nampak.. mmg creamy kan.. huhuhu

nak bagi reason dulu kenapa gambar yg atas x creamy.. hehehe ramuan x cukup.. xde susu cair & cheese.. akan dimasuk kan dlm grocery list minggu nih.. :p

ok.. nih resepi kkida.. boleh check kat her blog tau


lesson 2 ~ creamy scramble egg




salam,
semalam pelajaran memasak menu kedua kegemaran anak bujang kkida....creamy scramble egg...dia buat sendiri...hehe...kkida tukang perati...:)

pecah 2 atau 3 biji telur dalam mangkuk...campur sedikit susu dan pukul hingga sedikit bebuih...(tengok anak bujang kkida dah pandai pukul telur....dah macam pro...:)

panaskan kuali/pan...drizzle sedikit minyak atau butter...tuang telur tadi...perlahankan api...tambahkan garam dan lada serbuk jika suka....bila nampak telur mula mengeras...terus kacau cepat...tambah sedikit cheese jika suka...ajwad letak sekeping cheese cheddar...



muaaaaahhh!!!......love you so much my dear...:)



tengok le...penuh satu pan tu dengan telur....hehe...



dan inilah hasilnye...creamy scramble egg made by jejaka idaman...:)))




sedap maaaaa....
...yelah...sedap makan...:')


 kan.. betul kan my resepi ade telur & garam je.. hahaha ok next time buat ikut resepi kkida nih.. hehehe xsabar nak beli susu & cheese.. 
Teringat scramble egg mase breaksfast kat STF.. yummy.. sanggup bangun pukul 5am tiap2 jumaat utk sempat pg breakfast scramble egg.. kalau pg breakfast pukul 6.30am dah abis dah telur tuh.. huhuhu

Selamat Mencuba.. (",) 


 

Biozone Food Purifier

Just Sharing from famous food bloger.
Biozone Food Purifier

Mmg selama nih kita ingat apa yg kita bagi makan utk family kita adalah makanan yg sihat.. ya la kalau full housewife lagi la kan.. semua cuba masak and buat sendiri.. jarang makan luar.. tapi dgn makanan yg ada sekarang ini semua disuntik dgn bahan kimia berbahaya.. so masak sendiri or beli dari kedai masih ada bahayanya..

This is from blog http://www.koleksi1001resepi.com

yyyuuuuuukkkkkksssss!!!




As-Salam,
selama hari ni inilah yang kkida sumbat ke dalam perut anak-anak kkida....ayam merupakan lauk utama dlm rumah kkida dan hampir setiap hari kkida masak hidangan berasaskan ayam....paling simple ayam goreng....bila beli ayam dari kedai atau supermarket kkida hanya cuci biasa sahaja...belah beberapa biji asam limau, bilas bersih dan terus masak atau simpan dalam peti sejuk...selama hari ni kkida tak pernah nak ambil tahu mengenai benda-benda yang tak nampak dalam badan ayam tersebut...yelah, kita bukannye jenis yang nak kaji dalam-dalam....bila dah masak nampak elok aje...yang utama hidangan kita tu nampak sedap dan menyelerakan...

budak-budak lagilah tak angkat tau, depa peduli apa...janji sedap dan perut kenyang...maka tanggungjawab itu adalah 100% terbeban di bahu kita, sebagai ibu rumahtangga yang menguruskan bab-bab makan minum dan sebagainye...

hubby kkida pernah beberapa kali suarakan berkenaan perkara ini....segala unsur-unsur negatif yang ada pada makanan harian yg kkida masak...beliau pernah bercerita mengenai kawannye yang terus tak makan ayam bila melihat segumpal benda asing terhasil selepas ayam tersebut melalui proses 'ozone treatment'

dia suruh kkida find out mengenai alat tersebut....yg kkida ni buat tak tau aje....sebabnye...ayam yang kkida bawa balik dari tesco tu elok aje bila di cuci bersih....tak nampak pun benda/unsur asing keluar dari ayam tersebut...



tapi tadi bila Afzan (one of my blog reader) tunjukkan pada kkida apa yang terhasil setelah ayam tersebut di ozonekan...huhu....baru kkida percaya...memang sangat eeeeeeuuuuuwww!!

terbayang di mata kkida....dah beratus ekor ayam yang aku masak selama ni....ntah dah berapa banyak benda yang meloyakan tekak ini bersarang dalam badan anak-anak aku...:'(




cara penggunaan alat ini amat mudah....letak ayam dalam bekas kaca besar yang boleh menenggelamkan ayam tersebut dalam air paip biasa....celupkan alat tersebut kedalam air (ayam)...on switch dan biarkan 30 minit...

....dan inilah yang terhasil selepas 30 minit ozone treatment...:(




ayam yang telah melalui proses ozone....kelihatanye lebih segar dan cantik...wbp, kkida masih rasa tak puashati...kkida beli seekor lagi ayam...kali ni ayam tersebut kkida potong kepada beberapa bahagian....nak tengok hasilnye...dan kkida lakukan proses yang sama....

selepas 15 minit ayam berpotong melalui proses ozone....hasilnye memang tersangat meloyakan tekak kkida...




...selepas 30 minit proses tersebut kkida datang balik utk lihat banyak mana benda yang meloyakan itu terhasil....memang nak termuntah dibuatnye....bibik kata..."rupa telur katak benda ni ye bu"....huhu....

selain rupanya yang meloyakan...baunye juga meloyakan...huhu....apalah yang depa suntik ke ayam tu hingga camtu jadinye....tujuan pengusaha adalah untuk percepatkan proses pembesaran ayam supaya mereka dapat jual dalam masa yang singkat...yang jadi mangsa adalah kita...pengguna...



....mulai hari ini kkida akan cuba sedaya upaya utk tidak menyumbatkan perut anak-anak kkida dengan benda asing seperti ini...mana yang dah lepas tu memang tak boleh nak buat apa...since dah tau ni...kkida akan pastikan ayam di bersihkan (ozone) terlebih dahulu sebelum di simpan atau di masak...

di sini kkida ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Afzan yang perkenalkan alat ini kepada kkida...anda telah melakukan suatu kebaikan pada kkida dan seterusnye kkida pula boleh berkongsi kebaikan ini kepada kalian di luar sana....:')



foto atas: gumpalan asing ini lebih banyak terhasil jika ayam di potong kepada beberapa bahagian...kkida cuba bakar gumpalan ini....anda ingin tahu apa hasilnye???

hasilnye...benda ini tidak terbakar langsung....ia hanya berubah warna...kesimpulannya....gumpalan ini akan tetap kekal dalam badan kita jika ia tidak ikut keluar dengan uhu uhu melalui uhu uhu....:)

itu sebab orang sekarang banyak penyakit banding tok nenek kita dulu....tok kkida dulu jika nak makan ayam gi tangkap kat reban ayam (bela sendiri)...ayam yang takda cucuk cucuk punya...suci bersih....kita la ni main tangkap muat aje...nak senang kerja (termasuklah kkida)....hehe...tapi dengan adanye alatan canggih seperti BioZone ni...sekurangnye ia mampu membantu mengurangkan kemudharatan yang berlaku pada tubuh badan kita...Insyaallah....



lain kali kkida nak cuba alatan ozone ini dengan daging, makanan laut, sayuran dan buahan...dan kkida akan share dengan anda hasilnye....ok...

Our Teammate Afzan yg pg Demo dgn kkida nih.. boleh check her blog utk info lebih lanjut  www.nurulafzanaini.com



mmg geli kalau tgk sendiri.. 
ade banyak lagi kelebihan Biozone Food Purifier nih..

1. Boleh buat basuh daging, ikan, makanan laut.. Lagi banyak bendasing keluar bila purify ikan tau.


Pelbagai jenis Daging


Ikan



Makanan Laut

  

2. Boleh Basuh sayur dan buah2. Sayur dan buah jadi lebih segar. dan masakan lambat basi tau

Sayur-sayuran






Buah Buahan - Terutamanya yang diimport





3. Boleh buat basuh botol susu baby. Senang nak hilang daki dan keladak kat botol tu

Botol susu dan perkakasan makanan bayi


4. Boleh segarkan udara kat tempat tertutup macam almari baju & almari kasut. Hilang bau kepam2 itu semua.

Almari kasut bertutup

Almari baju  / Wardrobe



5. Boleh buat basuh bath tub dan buat mandi ozone. Kalau gi kat tempat mandian ozone, mahal tau, ratus2 RM satu session. Anda boleh buat sendiri je kat rumah




ade banyak lagi kegunaan nya, so memang dalam sehari Biozone tu boleh di fully utilize lah.



Maintenance?  

Biozone ni free maintenance tau. 

Nak pasang dan guna pon senang yang amat.
So.. sesape nak cuba Free DEMO boleh contact saye ye.. boleh buat di rumah or pejabat anda..
kartika
019-856 3520
  




Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...