*** This is a sticky post - Please scroll down for latest entry :) ***
~Dear All~
Feel free to ask About 'The Millionaire's Project' and be part of Top Leaders Circle.
&
Especially untuk para pelajar universiti / kolej dan sesiapa yang berminat nak mencari part time income dengan berniaga secara online, tiada modal.. Just contact me for more details...:) #tlc #topleadercircle #themillionaireproject #sohonista #sohonita #teamfabulosity #omnipreneur #kartika #019 - 856 3520 #kartikakarim_14@yahoo.com

Tuesday, 14 May 2013

Kecantikan - Marine Essence Shower Foam


Produk yg keluar sama dgn Shampoo.. Shower foam.. lagi senang nak pakai.. 

 Marine Essence Cecair Mandian Berkhasiat




Kebaikan untuk Sekeluarga
 

 

Menarik kan.. Pilihan terbaik utk produk yang hebat..

PM/Whatsapps/msg for more detail of this miracle shower foam. Cuba la.. boleh inform ye.. (",)
 
019 - 856 3520
kartika
 




Kecantikan - Marine Essence Shampoo


Sambutan yang sangat hangat utk Marine Essence Beauty Bar, so Sekarang Hai - O dah keluarkan Marine Essence Shampoo. Menarik betul..

Sedikit info pasal NEW produk nih..

Marine Essence Syampu Berkhasiat



Kebaikan untuk Sekeluarga


 


Friday, 10 May 2013

New Member



12 weeks 54kg..

Alhamdulillah.. 

Insya Allah due 6 November 2013

Doakan semoga semua baby selamat & sihat semasa dlm kandungan dan 

selepas kelahiran

Amin..

 Dear adik baby,

Doakan adik dlm perut mummy ye.. (",)


xoxo

Tuesday, 9 April 2013

Seminar "SOHO Biz 2013"


Berita baik kepada kawan-kawan yg berminat dgn bisnes terutama Online bisnes. Sesuatu yg menarik untuk anda
Seminar ni terbuka kepada semua rakyat Malaysia yang berminat nak ada bisnes sendiri, berani berniaga, nak ada side-income, work from home etc...

Kita ada speakers jemputan, one of them is "Ikon Sohonita Malaysia" seorang surirumah yang telah menjana jualan dari '0' ke lebih 10juta dalam masa 3 tahun melalui FB & Blog.
Dan Irfan Khairi, Pencetus revolusi internet, Jutawan online pertama Malaysia dan mentor kejayaan

Hadirlah ke seminar ini dan belajar teknik mudah & berkesan untuk memulakan dan menguasai bisnes soho.

SOHOBiz 2013. The Royal Lake Club. 13 April 2013. 2-5.30pm.

Pendaftaran PERCUMA. Tempat TERHAD. Daftar SEKARANG.

Hantarkan nama, telefon dan email ke
kartikakarim_14@yahoo.com
019 - 856 3520
 Jom korang, jangan lepaskan peluang terbaik ini. Boleh belajar ilmu perniagaan terbaik dari yang terbaik.
Jumpa di sana!!

xoxo


Friday, 5 April 2013

Top Leaders Circle in London 2013

"Memorable vacation, we stayed in 5* hotel, muslim food catered especially for us, all expenses paid! We all cuma bawa duit for shopping sahaja... 

Look at our smiling, cheeky giggling face! Memang FUN habis! We are going to Shanghai soon, & its FREE for all. Ask us how (",)"




Seronok kan.. wah.. Hoping to be in the NEXT video in Shanghai!! Who want to join me? Angkat tangan cepat 
and 

Whatapps/PM/Msg Me

kartika 

019 - 856 3520


 XOXO


Wednesday, 3 April 2013

Kecantikan ~ Testimoni


Update TESTIMONI dari customer & pengguna Luminez Skin Care + La Praise Serum.. baru pakai few days dah rase beza.. x rugi kan mencuba..


Berminat nak cuba Magic Set ini? 

La Praise Serum + Luminez + BBplus kolagen?

PM/Whatapps/Msg kalau nak tahu lebih detail atau ade sebarang pertanyaan



kartika

019 - 856 3520


XOXO


Tuesday, 2 April 2013

TLC GOING GLOBAL..!!!


TLC GOING GLOBAL..!!!

WHAT IS TLC..?

We Build Values; We Build People

We are a team of aspiring omnipreneurs running virtual business from anywhere and at anytime! From diverse backgrounds, we come together and thrive in this business to pursue our dreams and goals. We live and breathe by our values of humility, progressiveness and professionalism. We are fortunate to be in the circle of some of the finest online entrepreneurs. Our team benefits especially from our pool of experienced Mentors and Master Mentors and Multi-Millionaires from B32 CDM Azlan Deraman, CDM Siti Rohana Yusoff and Cdm Cschan who shares wholeheartedly their vast experience of more than 10 years in the industry.We shall continue to enlarge our circle, to bring about new and positive change for us to build our society into a progressive and dynamic nation.

"WE LIVE AND BREATHE BY OUR VALUES OF HUMILITY, PROGRESSIVENESS AND PROFESSIONALISM."

We proud to be one of TLC!!! We're the Malaysia Top Leaders Circle!!


Feel free to ask About 'The Millionaire's Project' and be part of Top Leaders Circle

kartikakarim

019 - 856 3520

kartikakarim_14@yahoo.com




Sunday, 10 March 2013

Kesihatan ~ Hai O Mineral Coffee

Kan mmg banyak produk company.. hehehe Coffee pun ade tau.. (",)

Hai-O Mineral Coffee

 

Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

Ramuan utama


Keberkesanan
Cara Pengambilan
Bancuhkan sebungkus Hai-O Mineral Coffee dengan 150ml air panas, boleh diminum selepas dikacau dengan rata.

Coffee lovers boleh la cuba Mineral Coffee nih.. ada + garam buluh utk extra kebaikan utk kesihatan (",)

Berminat nak cuba? boleh contact for detail ya.. 
PM/Whatapps

kartika 

018 - 8563520

kartikakarim_14@yahoo.com

 
xoxo


Kecantikan ~ VitaGlow Cleasing Water


Nak memperkenalkan partner utk La Praise Skin Care - Vitalift Serum. Kalau guna nih sebelum La Praise Serum kesan akan lebih cantik (",). Cleansing Water nih berfungsi as penanggal solekan.


VitaGlow Cleansing Water
 
Penanggal solekan yang bebas daripada sabun, mudah menanggalkan semua solekan dan kotoran pada kulit muka; menjadikan kulit muka anda lebih segar dan licin selepas digunakan.

Air tidak diperlukan. Sesuai untuk mereka yang sibuk dan perlu cuci muka dengan cepat pada lewat malam.

Kandungan Utama



Kecantikan ~ Luminez

Sekarang company pun dah lancarkan new produk pemutihan.. Diperkenalkan Luminez+ Brightening Series.



 Luminez+ menggabungkan teknologi terkini dalam inovasi penjagaan kulit dengan hanya menggunakan bahan-bahan istimewa untuk kulit yang halus, lembut dan berseri.
Luminez+ adalah kemajuan besar di dalam siri penjagaan kulit untuk memberikan anda satu pengalaman kulit sempurna yang tidak dapat dilupakan.

TEKSTUR LEMBUT & HALUS
Teknologi nano-liposom membenarkan rumusan perlindungan kulit untuk meresap masuk kedalam kulit. Kulit diperbaharui lalu menjadikannya cantik berseri.

Asas yang tidak berminyak, diperbuat daripada bi-fasa air-minyak untuk meminimumkan ketidakselesaan kulit.
Teknologi nano-liposom untuk memberikan penyerapan yang pantas dan sampai secara terus ke dalam kulit.

TANPA BAHAN KIMIA BERBAHAYA
  • Tanpa hidrokinon
  • Tanpa Paraben
  • Tanpa Minyak Mineral
  • Tidak diuji ke atas haiwan
  • Tidak komedogenik
  • Tanpa Laurel Sulfat (SLS)
RAMUAN HEBAT
Diformulasi dengan ekstrak tumbuhan yang kaya dengan nutrien dan perlindungan antioksidan, formula hebat ini memelihara kulit anda dan ianya amat berkesan.

SIRI PENCERAHAN KULIT LUMINEZTM : Penemuan kehebatan ekstrak akar Dioscorea villosa  
 
SIRI PENCERAHAN KULIT Luminez+ diformulasi untuk membantu mendapatkan tona kulit yang sekata dan mengurangkan kemunculan pigmentasi dengan dua cara:
1. Tona kulit sekata dan cerah dengan melambatkan pengeluaran melanin.
2. Meminimumkan kemunculan pigmentasi kulit yang sedia ada dengan mengurangkan kadar oksidasi melanin.

CARA PENGGUNAAN


Aksi Pencerahan #1


Aksi Pencerahan #2

Aksi Pencerahan #3

 Ilustrasi mudah mcm mane Luminez nih bertindak pada kulit

 
Ramai dah mencuba and ramai yg berpuas hati.. lain kali akan share testimoni pengguna utk produk nih ye..
 

PM/Whatapps/Msg kalau nak tahu lebih detail atau ade sebarang pertanyaan

kartika
019 - 856 3520
 

xoxo


Kesihatan ~ Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink

Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink


Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.

Apakah bezanya Hai-O Garam Buluh dengan garam biasa?

 
Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Garam buluh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya. Kebanyakan garam melalui pemprosesan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan.

Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garam Buluh?

 
Boleh, dengan saiz pengambilan yang kurang iaitu ¼ hingga ½ bungkus.

Bolehkah pesakit tekanan darah tinggi mengambil Hai-O Garam Buluh?

 
Boleh, kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah, tidak akan mempengaruhi tekanan darah. Manakala kandungan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan.

Hai-O Garam Buluh mempunyai bau yang tidak menyenangkan, apakah bau itu? Adakah ia membahayakan badan manusia?

 
Bau garam buluh adalah bau semulajadi yang terhasil selepas pembakaran dengan buluh dalam proses pembuatannya. Ia tidak membahayakan badan manusia.

Bolehkah garam makan seharian diganti dengan Hai-O Garam Buluh?

 
Boleh, Hai-O Garam Buluh kaya dengan bahan mineral dan elemen surih, dapat menggantikan garam biasa sepenuhnya


KEBERKESANAN

Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas). Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus. Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia. Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal. Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah. Meningkatkan daya pemulihan badan.
 
CARA PENGAMBILAN
 
Bancuhkan sebungkus Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink dengan 200ml air suam atau jus buah-buahan. Kacau dengan rata dan hidangkan.



2. Untuk masalah gatal-gatal pada kulit, biji-biji kulit dan berair.

Produk Hai-O Bamboo Salt sesuai untuk menyelesaikan masalah ini kerana sifat menyahtoksin yang baik.

Cara pengambilan : ambil sebungkus Hai-O Bamboo Salt Premier Drink, dicampur dengan air suam (~200 ml) dan minum sekali pada waktu pagi (sebelum sarapan) dan malam (sebelum tidur) = 2 kali sehari. Pada masa yang sama, sapukan air garam buluh pada tempat gatal & tempat bertumbuhnya biji-biji kulit untuk membantu membasmi kuman.

Penggunaan air garam buluh secara dalaman dan luaran akan membantu menyelesaikan masalah kulit dengan berkesan.

Harga Garam Buluh untuk ini ni :  (40 sachet dalam 1 kotak)

Harga Garam Buluh untuk Minuman ni :
Harga : RM128 


TESTIMONIAL


Full story here ->  Cara Banyakkan Susu Ibu


PM/Whatapp/Msg kalau nak tahu lebih detail atau ade sebarang pertanyaan

kartika
019 - 856 3520
xoxo



Saturday, 2 March 2013

In Memory Always

02.03.2013

A year has passed.. You'll always remembered & loved


Dear sayang mummy adik baby..

Setahun berlalu x sekali pun mummy lupa adik baby.. 
selalu jugak terpikir, 'what if', 'how it would be like kalau adik baby ade'.. but I know.. Allah lebih sayang adik baby & sayang mummy juga.. Allah knows best.

Semoga adik baby dalam kasih sayang dan lindungan Allah taala di sana. Ditempatkan dalam kalangan para solehin dan ahli syurga.


 


 mummy simpan kenangan yg sempat bersama adik baby..

 
 Your first scan @ 12weeks


 your 3D scan @25weeks yg x jadi sbb you hide your face that time
 
 
 mummy's antenatal card


 your medical card


 your birth's card


 
 your birth's tag


 pemegang tali pusat





 Baju pertama adik baby dari mummy & daddy.. lipatan di tangan masih sama.. mcm adik baby pakai dulu..



 your first photo


 your photo just before your sleep


My love, Insya Allah suatu hari nnt kita akan jumpa lagi.
RINDU YANG AMAT mummy pada adik baby.

Adik baby sentiasa dalam doa mummy..
Doakan mummy, daddy & abang2 dari sana ya.
Doakan adik baby akan dpt adik. (",)

Salam tersangat rindu dari mummy, 
 

Friday, 22 February 2013

Kecantikan - Marine Essence Beauty Bar

Sabun yang menjadi kegilaan ramai buat masa sekarang. Memang terbukti boleh mencerahkan any area badan yang gelap. Especially, *ehem* your armpit, celah leher, celah peha or any other celah as well. Seriously, this stuff sells like crazy...❤❤ 


Sedikit info pasal produk (",)

Bar Kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit. Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda.

Bar kecantikan Marine Essence memanjakan kulit anda sambil menghidratkan dan melembutkannya. Kulit terasa selembut sutera apabila disentuh.

Diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, Bar Kecantikan Marine Essence pasti merangsang anda menggunakannya setiap hari!


Bahan - bahan Utama

Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.


Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.


Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.


Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.


Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
Merupakan pelembap kulit yang terbaik.


Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.


Cara pengunaan

Basahkan sehingga berbuih. Kemudian sapukan kepada kulit. Bilaskan dengan air sehingga bersih.

Penyimpanan

Simpan di tempat dingin dan kering. Letakkan di tempat yang kering selepas digunakan.

**Elakkan daripada terkena mata. Jika terkena mata, bilas segera dengan air. Sekirannya ruam atau kegatalan berlaku, hentikan penggunaan.**

Testimoni 





Boleh la sesiapa yg ade masalah ezema mencuba sabun nih.. jugak nak putih kan mane yang patut.. ahaks.. (",)
Harga RM37 utk 100g bars (exclude postage)
Kalau nak beli 3 harga RM105 (exclude postage)
  

PM/Whatsapps/msg for more detail of this miracle soap.. hehehe
 
019 - 856 3520
kartika
xoxo

Sunday, 17 February 2013

SOHONISTA 16 Feb 2013 The Square @ Publika


Kan dah war2 kan Team Fab & Topleaderscircle akan berada kat Sohonista Bazaar on 16 Feb 2013. Wow!! It's a sucess Event. Banyak belajar from all the speaker pasal Online Business and bagaimana nak berjaya sebagai SOHONISTA. 


Congratulations to Event Organiser.. www.Sohonista.my Sucessful event. Hope ade lagi utk masa hadapan.. (",) Jadi pada siapa yg masih tercari2 business or perlukan bantuan, pihak berkenaan spt drpd Dana Usahawan Muda di bwh Program Karisma Hati Rakyat turut akan memberi bantuan drpd segi modal. 


  "Setiap wanita perlu mempunyai dompet sendiri, konsep ini mampu memberi kewangan tambahan keluarga selain meningkatkan ekonomi keluarga"

'Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil '
mase Event semlm mmg ramai yg pakai baju hitam nih.. (",)
Paling best bila our biz mentor CDM salhazain was chosen as Sohonista ICON SOHONISTA; example that all women starting a SOHO can achieve 6 figure income at a very young age :) and we as her protege is part of the millionaire project too :) Not only being awarded as Icon but Salha also has been invited as one of the speakers for SOHONISTA business workshop. A really good sharing from her on how to become successful SOHONISTA.. 

Our Beloved CDM salhazain n action

Walaupun penat semlm tapi but happy and satisfied. Also I'm glad to be part of something big as Top Leaders Circle. We are young omnipreneurs, running our business through social medias as our platforms :) 

Sharing here special moment @ the Event Yesterday. Surrounded by successful and very very very positive people.

Briefing Session sebelum bermula event

Booth Set up

First talk/workshop. 5 Tips how to start your own SOHO

Workshop view from Srikandi Love booth (",)



 TEAM FABULOSITY


 Top Leaders Circle (TLC)

 Other Booth also yesterday

Meet my Srikandi sister Aida Mohd
She's selling Telekung Lycra, Shawl, Clothing and Books

 Check out her FB page for her Product

 Picture from Awien
 Jiju's Cakes to Share by Juliana Abdul Rashid
Specialty: Cakes, Desserts, Pastries


Butik ID Perempuan Sdn Bhd by Zaiton Alias



RIFJANE by Changkir Baldu Resources25
Products & Service: Wedding & Event Planner, Gifts and Hampers, Malaysian Taste and Beauty Products and Supplement



LAWALAWALAH by Wan Riza

 FELINNA BEAUTY

Also hari nih banyak keluar kat paper pasal Sohonista especially TLC.. 


Alhamdulillah.. TLC diiktiraf as 'Sohonista IkonTahniah TLC! 
Lets make this VIRAL!
 "KEEP SHARING and SPREADING the BEAUTIFUL BUSINESS and BEAUTIFUL PRODUCTS we have to all... 
Ramai usahawan terpendam diluar sana yg nak buat bisnes dan masih tercari2... Kitalah yang bagi SOLUSI pada mereka.
      'CDM Al-faath Al-Ayubbi'
Feel free to ask About 'The Millionaire's Project' and be part of Top Leaders Circle.
PM/Whatsapps/Msg
kartika Karim
019 - 856 3520

xoxo

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...